Srbija i Balkan

Vizija i Tesla: Donald Tramp Mlađi u Beogradu, organizovao večeru za biznismene

Večeri nije prisustvovao niko od predstavnika Vlade Srbije, navodi N1
Vizija i Tesla: Donald Tramp Mlađi u Beogradu, organizovao večeru za biznismeneGetty © Tasos Katopodis

Najstariji sin Donalda Trampa, Donald Tramp Mlađi doputovao je u Beograd, gde je organizovao večeru za grupu biznismena u jednom hotelu u centru srpske prestonice, saznaje N1.

Ovaj događaj nije javno najavljen, a u američkoj ambasadi u Srbiji nisu komentarisali njegov dolazak u Beograd.

Novinari N1 navode da su ispred hotela prepoznali biznismena Vojina Lazarevića, nekadašnjeg vlasnika "Rudnap grupe" koju je kasnije prodao "Al Dahri", Slavka Carića, nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora "Erste banke" i člana Nadzornog odbora u valjaonici bakra "Sevojno" i njegovu suprugu Ivanu Bilan Carić.

Na događaju je bila i direktorka "Dan grafa" Aleksandra Mitić.

Prema saznanjima N1, večeri nije prisustvovao niko od predstavnika Vlade Srbije. Dodaje se da Donald Tramp Mlađi večeras organizuje sličan događaj u Bukureštu. 

Donald Tramp Mlađi podsetio je prisutne da mu je majka rodom iz Češke, kao i da tečno priča češki jezik.

"Kada sam imao pet godina, moje prvo sećanje o strahu, da to tako nazovem, bio je put u Čehoslovačku, tokom osamdesetih. Imao sam plavu kosu, ako možete poverovati u to i nosio sam džins jaknu sa zvezdicama. Deda me je čekao na aerodromu, i dok sam prolazio red za carinu, jedan čovek, u to vreme se nosila komunistička odeća, izvukao me je iz reda i pitao da li sam došao da širim propagandu. Nisam znao šta znači propaganda iako sam i tada znao češki jezik. Taj događaj mi je rekao šta je sistem. Neverovatan kontrast je to bio, jer sam ja odrastao u Trapovom tornju koji gleda na Central park", pričao je Tramp Mlađi, prenosi "Danas".

Dodao je da je shvatio koliko su ljudi blagosloveni tada bili u Americi,

"To je bio početak mog naginjanja ka politici", naveo je.

Rekao je i da mu je lepo što je ponovo u Istočnoj Evropi, "gde je mačo-kultura i dalje živa".

"U Americi bi me stavili u zatvor zato što sam ovo rekao, ali tamo bi me stavili u zatvor zbog mnogo toga", dodao je.

Što se tiče trenutne situacije u SAD, po njegovom mišljenju, u poslednje četiri godine zemlja je otišla iz prosperiteta u siromaštvo, iz mira u rat, od razuma do ludila.

"To me podseća na ono što sam iskusio pre mnogo godina", istakao je i dodao da ima Tramp gen, koji znači: "Mi se borimo".

On je rekao da bi "bilo lakše ćutati, biti sin milijardera i živeti u Njujorku i ići na super božićne zabave, ali videli smo posledice politike na biznis. Otac mi je pre nego što smo ušli u političku arenu i dodali prefiks 'republikanci', pogledao u oči i rekao 'sada ćemo da saznamo ko su nam pravi prijatelji'", naveo je, između ostalog, Tramp Mlađi.

Donald Tramp Mlađi je izvršni potpredsednik "Tramp Organizacije" i upravlja kompanijom zajedno sa svojim mlađim bratom Erikom. On je takođe bio aktivan u okviru Trampovih predsedničkih kampanja 2016. i 2020. godine, a na nacionalnoj konvenciji republikanaca 2024. predvodio je predstavljanje Džej Di Vensa koji je promovisan za kandidata za potpredsednika SAD u slučaju pobede Donalda Trampa.

Do vesti o poseti Donalda Trampa Mlađeg Srbiji dolazi nekoliko meseci nakon što je Trampov zet Džared Kušner predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predstavio projekat revitalizacije kompleksa bivšeg Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu, odnosno zgrade Generalštaba, koja bi trebalo da bude pretvorena u ekskluzivni hotel.

image