Srbija i Balkan

Fondacija "Delije" organizovala još jednu uspešnu akciju za Srbe na KiM

Humanitarna organizacija Zvezdinih navijača već dugi niz godina organizuje različite vrste akcija za pomoć najugroženijem delu našeg naroda koji živi širom srpskih zemalja, a naročito onima na Kosovu i Metohiji
Fondacija "Delije" organizovala još jednu uspešnu akciju za Srbe na KiM© Руски дом у Београду

Večeras je u Ruskom domu, u organizaciji Fondacije "Delije" (humanitarne organizacije navijača Crvene zvezde), prikazan film "Mrak" koji govori o stradanju srpske porodice na Kosovu i Metohiji nakon Martovskog pogroma 2004. godine.

Kako se navodi na sajtu Fondacije, film je zasnovan na istinitom događaju i govori o hrabroj Milici, koja živi u opkoljenoj enklavi na Kosovu i Metohiji u vreme Martovskog pogroma 2004. godine. Nestanak njenog oca i ujaka teško utiče na nju i njenu porodicu. Dok njena majka i deda pokušavaju da shvate šta ih snalazi, kroz njene oči prikazano je jedno detinjstvo suočavano sa surovom stvarnošću života bez struje, u siromaštvu i stalnom strahu.

Iz Fondacije "Delije" dodaju i da će sav prihod od karata biti usmeren za pomoć našem narodu i svetinjama na Kosovu i Metohiji.

Inače, humanitarna organizacija Zvezdinih navijača već dugi niz godina organizuje različite vrste akcija za pomoć najugroženijem delu našeg naroda koji živi širom srpskih zemalja, a naročito onima na Kosovu i Metohiji.

Fondacija "Delije" pre svega pomaže očuvanje svetinja i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i druge institucije kao što su bolnice, škole i narodne kuhinje. U više navrata su prepoznali potrebu da se uključe i u humanitarne akcije posle teških katastrofa, poput poplava u Obrenovcu.

Usko sarađuju sa Eparhijom raško-prizrenskom, humanitarnom organizacijom "Majka devet Jugovića", manastirom Visoki Dečani i manastirom Draganac, što ističu na svom sajtu. Zahvaljujući pomoći Srpske pravoslavne crkve, uspevaju da pošalju pomoć tamo gde je najpotrebnija.

image