Srbija i Balkan

Vasić: Tužilaštvo traži produženje pritvora Slađanu Trajkoviću

Sudu će biti upućen odgovor da "nijedna istražna radnja u ovom slučaju nije učinjena", kaže Trajkovićev advokat
Vasić: Tužilaštvo traži produženje pritvora Slađanu Trajkoviću© Зоран Шапоњић

Advokat Dejan Vasić je rekao da tužilaštvo traži produženje pritvora od dva meseca Slađanu Trajkoviću koji je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici zbog "sumnje da je učestvovao u ratnom zločinu".

Vasić je u izjavi za "Kosovo onlajn" rekao da će za ovu meru sudu biti upućen odgovor da "nijedna istražna radnja u ovom slučaju nije učinjena".

"Mi ćemo sudu uputiti odgovor gde ćemo ukazati da u toku istage nijedna radnja nije učinjena iako je Tužilaštvo na to bilo obavezno. Ukazaćemo na postojanje ozbiljnih zdravstvenih problema Slađana Trajkovića i na mogućnost puštanja u kućni pritvor jer to ne bi bilo prvi put u ovakvim slučajevima", kaže advokat Vasić.

Vasić očekuje da će sud uvažiti ove argumente i da će odbiti predlog specijalnog tužioca i da će odrediti meru kućnog pritvora osumnjičenom Trajkoviću.

Slađan Trajković je početkom januara, nakon 20 dana pritvora dobio neophodne lekove, koje bi trebalo redovno da pije, a u međuvremenu, pošto nije uzimao propisanu terapiju, urađene su mu čak tri hirurške intervencije u dve nedelje, potvrdila je njegova supruga Suzana Trajković.

Trajković je početkom novembra, zajedno sa drugim kolegama, napustio kosovsku policiju.

image