Srbija i Balkan

Vučić u Davosu: Predsednik Srbije sa Sančezom i na prijemu kod belgijskog kralja i kraljice

Susret sa Sančezom nakon njegovog obraćanja u Davosu je, naveo je Aleksandar Vučić, odlična prilika za razmenu mišljenja o temama ovogodišnjeg foruma
Vučić u Davosu: Predsednik Srbije sa Sančezom i na prijemu kod belgijskog kralja i kraljice© Принтскрин/Будућност Србије

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu sa španskim premijerom Pedrom Sančezom, sa čijom zemljom, kako je rekao, naša država nastavlja da jača odnose.

"Uvek značajan susret sa velikim prijateljem Pedrom Sančezom nakon njegovog izlaganja na Svetskom ekonomskom forumu i odlična prilika za razmenu mišljenja o temama ovogodišnjeg foruma. Radujem se ekonomskim uspesima Španije, o kojima je govorio Pedro Sančez, i nastavljamo da jačamo odnose Srbije i Španije!", naveo je Vučić na Instagram nalogu "Budućnost Srbije".

Vučić se prethodno, na marginama foruma u Davosu, sastao i sa osnivačem i izvršnim direktorom kompanije "Affinity Partners" Džaredom Kušnerom sa kojim je, kako je istakao, imao odličan razgovor o potencijalima Srbije za velike i dugoročne investicije u sigurnom i atraktivnom poslovnom okruženju.

Poručio je da je ponosan što je imao priliku da Kušneru, za kojeg je rekao da je jedan od najvećih globalnih igrača u domenu velikih ulaganja, detaljnije prezentuje neke od investicionih mogućnosti u Srbiji jer se, kako je naglasio, ozbiljnost države upravo i meri veličinom investitora koji su zainteresovani da posluju kod vas.

"I u narednim danima ću se boriti da naša zemlja podigne na još viši nivo svoj imidž glavnog investiocionog centra u regionu. Živela Srbija!", kazao je Vučić.

Vučić prisustvovao panelu De Kroa i prijemu kralja i kraljice Belgije

Predsednik je prisustvovao i panelu o osnaživanju evropske industrije, koji je organizovao belgijski premijer Aleksander De Kro, kao i zvaničnom prijemu čiji su domaćini belgijski kralj Filip i kraljica Matilda.

Belgijski premijer rekao je da je da mu je čast što događaju, između ostalih, prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je na Instagram nalogu "budućnostsrbije" naveo da je imao prijateljski razgovor sa De Kroom.

"Posebno sam srećan što prisustvujem panelu o osnaživanju evropske industrije, koji je organizovao Aleksander De Kro i zvaničnom prijemu čiji su domaćini belgijski kralj Filip i kraljica Matilda", naveo je Vučić.

Vučić je danas doputovao u Davos, gde će do 19. januara prisustvovati godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

image