Srbija i Balkan

Ruska ambasada Finčenu: A šta to Nemačka daje narodu BiH?

"I šta je to što Nemačka daje ljudima u Bosni i Hercegovini? Verovatno, nelegitimnog visokog predstavnika koji je više puta dokazao da je on oličenje one stare 'Kralj je go!'", piše u odgovoru ruske ambasade na komentare nemačkog ambasadora u BiH Tomasa Fičena
Ruska ambasada Finčenu: A šta to Nemačka daje narodu BiH?© Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Reagujući na izjavu nemačkog ambasadora u BiH Tomasa Fičena da Rusija ljudima u BiH nema šta da ponudi od onoga što je njima i njihovim porodicama bitno, iz ruske Ambasade u Sarajevu su upitali šta to Nemačka daje ljudima u BiH.

Iz Ambasade su upitali Fičena da li smatra da prirodni gas koji se isporučuje po najnižoj mogućoj ceni nije bitan za ljude u BiH ili veruje da bi oni bili srećniji da su platili režije u skladu sa evropskim računima, prenosi Tanjug.

"I šta je to što Nemačka daje ljudima u Bosni i Hercegovini? Verovatno, nelegitimnog visokog predstavnika koji je više puta dokazao da je on oličenje one stare 'Kralj je go!'", saopštila je ruska Ambasada na Fejsbuku.

Iz diplomatskog predstavništva Rusije ističu da je nemoguće zabraniti ljudima da vole Rusiju i ako mogu iskazati svoju ljubav podizanjem spomenika ruskim građanima, to će, poručuju, činiti i dalje.

U intervjuu za sarajevski dnevnik "Oslobođenje" ambasador Nemačke u BiH Tomas Fičen, rekao je, između ostalog: "Rusija im [ljudima u BiH] nema šta ponuditi od onoga što je njima i njihovim porodicama bitno."

image