Srbija i Balkan

Vljora Čitaku protiv Novaka Đokovića: NATO agresija je humanitarna intervencija, Srbi kao nacisti

Bivšu ambasadorku tzv. Kosova u SAD je isprovociralo to što je najbolji sportista današnjice govorio o nepravdi koju je NATO naneo srpskom narodu
Vljora Čitaku protiv Novaka Đokovića: NATO agresija je humanitarna intervencija, Srbi kao nacistiGetty © Mitch Fuqua

Potpredsednica Demokratske partije Kosova i nekadaša ministarka za evropske integracije i ambasadorka u SAD Vljora Čitaku NATO agresiju je nazvala humanitarnom intervencijom, a Srbe uporedila sa nacistima koje je trebalo bombardovati.

Komentarišući na engleskom jeziku snimak na kojem Novak Ćoković priča o svojim potresnim sećanjima na NATO agresiju i kako Severnoatlantskoj alijansi ipak oprašta za bombardovanje, Čitaku je podrugljivo upitala za šta im oprašta, budući da je Srbiju i trebalo bombardovati.

"I, šta si tačno izabrao da oprostiš? Humanitarnu intervencija NATO-a koja je stavila tačku na genocidne ratove Srbije? Zamislite nemačkog sportistu sedamdesetih godina prošlog veka koji kaže da oprašta SAD i savezničkim snagama što su zaustavile Hitlera", navela je Čitaku.

Čitaku je na ovakvu reakciju podstaklo to što je najbolji sportista današnjice govorio o nepravdi koju je doživeo srpski narod od strane Zapada, ali on ipak, bira da ne gaji loše sentimente prema bilo kome. 

"Lako je i dalje biti ispunjen besom i mržnjom - ali sam izabrao da oprostim", rekao je Đoković, evocirajući traumatične uspomene iz detinjstva.

image