Srbija i Balkan

Demohrišćanski pokret: Milu Đukanoviću naloženo da sruši nelegalno podignute objekte u Nikšiću

Građevinski inspektor dao je rok od 20 dana odlazećem predsedniku Crne Gore da ukloni objekte u nikšićkom naselju Kočani
Demohrišćanski pokret: Milu Đukanoviću naloženo da sruši nelegalno podignute objekte u Nikšiću© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs

Urbanističko-građevinska inspekcija u Crnoj Gori, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima, naredila odlazećem predsedniku Milu Đukanoviću da sruši svoje nelegalno izgrađene objekte u Nikšiću, saopštio je Demohrišćanski pokret Crne Gore.

Iz tog pokreta su naveli da je građevinski inspektor dao rok od 20 dana odlazećem predsedniku Crne Gore da ukloni objekte u nikšićkom naselju Kočani, jer su u suprotnosti sa važećim Prostorno-urbanističkim planom opštine Nikšić, preneo je RTCG.

"I na ovom primeru može se videti ko je vladao Crnom Gorom tri decenije, ko je do juče bio predsednik, a o pojedinim ljudima iz njegovog okruženja već više od dve godine bave se policija, sudstvo i tužilaštvo", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da građani, pa i onih 40 odsto koji su glasali za Đukanovića, "sada mogu jasno da vide, ako već do sada nisu, ko je kršio zakon i kako je to radio".

"I što je najvažnije, mogli su da vide koliko je Milo Đukanović poštovao crnogorske institucije za koje se, prema njegovim rečima, najviše zalagao, navodno 'braneći Crnu Goru'", objavio je Demohrišćanski pokret.

Podsećamo, u nedelju je u Crnoj Gori održan drugi krug predsedničkih izbora u kome je pobedio kandidat Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović.

Jakov Milatović osvojio je 58,9 odsto glasova, a Milo Đukanović 41,1 odsto, pokazuju preliminarni rezultati Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka.

image