Srbija i Balkan

Konjufca: Danijela Vujičić ne može da vodi Upravljački tim ZSO jer je poslanica u srpskom parlamentu

Prema rečima predsednika prištinskog parmaneta, njihovim "državnim interesima" ne odgovara kada neka institucija zauzima stavove Srbije
Konjufca:  Danijela Vujičić ne može da vodi Upravljački tim ZSO jer je poslanica u srpskom parlamentu© TANJUG/ DOPISNIK KiM

Predsednik prištinskog parlamenta Gljauk Konjufca izjavio je danas da poslanik Skupštine Srbije ne može biti na čelu Upravljačkog tima za izradu Statuta Zajednice srpskih opština.

Prištinski ministar za lokalnu samoupravu Eljbert Krasnići rekao je u četvrtak da je koordinator Upravljačkog tima za izradu Statu Zajednice srpskih opština Danijela Vujičić, koja je inače poslanica u Skupštini Republike Srbije.

"Ne može poslanik Skupštine Srbije da bude šef Upravljačkog tima. Kako poslanik Srbije može da predstavlja 'Kosovo'", upitao je Konjufca.

On je rekao da prištinskim "državnim interesima" ne odgovara kada neka institucija zauzima stavove Srbije, potpuno zanemarujući činjenicu da je Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije, pa je sasvim logično da stavove Srbije brani lider Upravljačkog tima.

"Institucija koja funkcioniše na 'Kosovu' mora da deluje po našem Ustavu i zakonima, i našem državnom interesu, ako institucija nije sa 'Kosova', i zauzima stavove koji nisu sa Kosova, nego iz Srbije, nemojte misliti da je u interesu Kosova da podrži tu instituciju", kazao je Konjufca, ponovo zanemarujući činjenicu da su institucije u Prištini privremene.

image