Srbija i Balkan

Moleban u Štrpcu: Deca se molila za svoje vršnjake u Beogradu

Deca Štrpca molila se da prave vrednosti budu ljubav, mir i empatija kojima će i oni jednog dana učiti svoju decu i decu njihove dece
Moleban u Štrpcu: Deca se molila za svoje vršnjake u Beogradu© Фејсбук/Далибор Јевтић

Na Kosovu i Metohiji, u Štrpcu danas je održan moleban za nastradale u tragediji u beogradskoj školi, a gradonačelnik opštine Dalibor Jevtić obavestio je da su molebanu prisustvovali svi osnovci, njihovi nastavnici, profesori, roditelji, rođaci, radnici svih institucija i rukovodstvo opštine.

Jevtić je na Fejsbuk profilu napisao da su se deca Štrpca danas molila za svoje vršnjake u Beogradu i celom svetu.

"Muk, tišina, jeza, neverica, bol, poricanje, a zatim suze. Suze deteta, suze majke, suze roditelja, nastavnika, suze svih nas. Jer nema čoveka koga ova tragedija pogodila nije! Duboki prožimajući bol obuzeo nas je, kada su tako čisti i nevini životi nasilno otrgnuti od nas. O uzrocima i posledicama, krivcima i pravednicima neka razmišljaju drugi, mi imamo pravo da tihujemo i tugujemo. Da žrtve isplačemo i da se za njihove duše pomolimo", napisao je Jevtić.

Kako je dodao, danas su se deca u Štrpcu molila da prave vrednosti budu ljubav, mir, empatija kojima će i oni jednog dana učiti svoju decu i decu njihove dece.

"I da nikada više ne prisustvuju ni jednom molebanu svojih vršnjaka sa kojima bi trebalo da se takmiče u znanju, sportu i naukama. Neka Gospod podari spokoj dušama našim i rajsko naselje anđelima koji su nas prerano napustili", poručio je Jevtić.

image