Srbija i Balkan

Zapaljen automobil sa srpskim tablicama na severu Kosova i Metohije

Policiji je za požar javljen jutros rano, oko pet sati
Zapaljen automobil sa srpskim tablicama na severu Kosova i Metohije© globallookpress.com © Vedat Xhymshiti

Još jedan automobil zapaljen je na severu Kosova i Metohije, i to na krajnjem severu, u mestu Lešak, između Leposavića i administrativnog prelaza Jarinje.

"U blizini kuće vlasnika, zapaljeno je vozilo marke 'folksvagen - šaran', tablice su grada u Srbiji, a još uvek nemamo podatke o razlozima, kao ni o počiniocu. Policiji je za požar javljen jutros rano, oko pet sati, a već su o tome bili obavešteni i vatrogasci, koji su odmah stigli na lice mesta", rekao je za Tanjug zamenik komandira tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

Eljšani je rekao da je istraga u toku.

Podsetimo, noćas se u severnoj Kosovskoj Mitrovici desio se ozbiljan incident, kada je u pucnjavi najmanje jedno lice ranjeno iz automatskog oružja.

U bolnicu su, kako je potvrđeno policiji, primljene najmanje dve osobe, ali nisu mogli da potvrde i ranjavanje druge.

"Slučaj se vodi kao pokušaj ubistva, za sada ne možemo dati više detalja, jer se radi o osetljivom slučaju gde su uključene policijske snage i potraga za izvršiocima je u toku. Još uvek je rano govoriti o motivu ovog dela", kazao zamenik regionalnog direktora tzv. kosovske policije za sever Kosova Veton Eljšani.

image