Srbija i Balkan

Nova mimoilaženja u Pokretu Evropa sad: Spajić napustio sednicu Predsedništva

Na sednici se raspravljalo o listi za vanredne parlamentarne izbore koji će biti održani 11. juna
Nova mimoilaženja u Pokretu Evropa sad: Spajić napustio sednicu Predsedništva© TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/bs

Predsednik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić napustio je sednicu Predsedništva PES-a nakon žučne rasprave sa novoizabranim predsednikom države Jakovom Milatovićem o konačnom sastavu izborne liste za vanredne parlamentarne izbore koji će biti održani 11. juna, pišu podgoričke "Vijesti".

Predsedništvo pokreta još uvek nije usaglasilo stav oko liste, a nije izvesno ni da li će se sednica  biti nastavljena danas, dok je za za 18 časova zakazan Glavni odbor te partije koji bi trebalo da verifikuje listu.

Kako pišu podgorički mediji sinoć se raspravljalo o listi koju je sastavio lider te partije Milojko Spajić bez širih konsultacija.

Dok jedni izvori tvrde da je najveći kritičar tog predloga bio zamenik predsednika partije i novoizabrani predsednik države Jakov Milatović, te da je tražio da on odredi pola liste, drugi kažu da je Milatović kritikovao način na koji je lista sastavljana, ali da je bio otvoren za raspravu o sastavu liste i da se sve moglo "brzo rešiti".

Mediji navode da je i Spajić, navodno, bio spreman za manje korekcije liste.

Prema Statutu partije, listu može predložiti predsednik stranke, nakon konsultacija s opštinskim odborima i potpredsednicima, ali i Predsedništvo.

image