Srbija i Balkan

Milatović traži savetnika na Tviteru

Mnogi su ovaj čin nazvali istorijskim potezom "pravog demokratskog predsednika" koji saradnike traži transparentno
Milatović traži savetnika  na Tviteru© R.R./ATAImages

Jakov Milatović, novoizabrani predsednik Crne Gore na društvenim mrežama uputio je poziv stručnjacima da mu se pridruže u predsedničkom kabinetu.

On je na Tviteru pozvao zainteresovane da apliciraju za mesto u savetničkom timu predsednika i da pošalju svoje biografije do 7. maja.

"Pozivam sve zainteresovane građanke i građane sa zavidnim akademskim i profesionalnim referencama, kao i moralnim vrednostima, koji smatraju da bi kao deo savetničkog tima i kroz rad u kabinetu predsednika mogli da daju svoj doprinos društvenom razvoju naše zemlje, da svoju biografiju CV pošalju na mejl predsednika Crne Gore do 7. maja", naveo je Milatović na Tviteru.

Mnogi su ovaj čin nazvali istorijskim potezom "pravog demokratskog predsednika" koji saradnike traži transparentno, a ne kao što je slučaj bio do sada - po partijskoj liniji.  

Da podsetimo, nakon što je izabran za predsednika, poziciju kojom je 30 godina unazad suvereno vladao Milo Đukanović, Crna Gora glasala je za tzv. Kosovo u Savetu Evrope.

Milatovićeva inauguracija zakazana je za 20. maj i najverovatnije će biti upriličena u Podgorici, ne na Cetinju kako je tradicija nalagala.

image
VV inauguration
banner