Srbija i Balkan

Zagreb: Objavljeni lični podaci građana koji su prijavili štetu od nevremena

Od ličnih podataka procurila su imena i prezimena, mejlovi, OIB-i, brojevi telefona, adrese te fotografije oštećene imovine.
Zagreb: Objavljeni lični podaci građana koji su prijavili štetu od nevremena

Grad Zagreb potvrdio da je na njihovoj internet stranici za proveru statusa prijave šteta usled nevremena pronađen propust zbog kojeg su javnosti juče bili vidljivi lični podaci građana koji su prijavljivali štetu zbog čega je taj modul privremeno ugašen.

"Na jednom od više modula sistema za prijavu štete nastale usled nevremena u julu pronađen je propust, konkretno na veb stranici za proveru statusa", stoji u odgovoru Grada agenciji Hina.

Građanima se, naime, prilikom pregledanja svojih prijava štete otvarala cela baza ličnih podataka onih koji su štetu prijavili, kao i opis same štete.

Od ličnih podataka procurila su imena i prezimena, mejlovi, lični identifikacijski broj (OIB), brojevi telefona, adrese te fotografije oštećene imovine.

Iz Grada ističu da je, u skladu sa zakonom, u postupku prijava povereniku za zaštitu ličnih podataka, a da status svoje prijave građani mogu da provere telefonskim pozivom Gradskoj upravi.

image