Srbija i Balkan

Bećković: Dogovor o zajedničkom nastupu patriotskih stranaka na izborima je bio postignut

Akademik Matija Bećković je rekao da je prisustvovao višečasovnom sastanku sve dok nije došlo do dogovora lidera stranaka tzv. državotvorne opozicije o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima
Bećković: Dogovor o zajedničkom nastupu patriotskih stranaka na izborima je bio postignut© M.M./ATAImages

Akademik Matija Bećković izjavio je da su se stranke desnog bloka juče dogovorile o formiranju jedinstvene izborne liste.

Bećković je agenciji Beta kazao da je on prisustvovao višečasovnom sastanku sve dok nije došlo do dogovora lidera stranaka tzv. državotvorne opozicije o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.

Na pitanje Bete da li je tačna informacija koju su objavili pojedini mediji da je suprug predsednice Zavetnika Milice Đurđević Stamenkovski u poslednjem trenutku sprečio potpisivanje koalicionog dogovora, Bećković je rekao da se to nije desilo dok je on bio na sastanku.

"Ko je on da spreči dogovor lidera stranaka? Ne znam ništa o tome", rekao je Bećković.

Predstavnici državotvorne opozicije, na sastanku koji je u nedelju trajao više od pet sati, nisu postigli dogovor o zajedničkom nastupu na izborima 17. decembra, potvrđeno je za RT Balkan. 

Kako smo ranije objavili, učesnici su bili na korak do dogovora, dok se na sastanku nije pojavio Stefan Stamenkovski iz stranke Zavetnici, koji nije dozvolio da dokument bude potpisan.

image