Srbija i Balkan

Prištinski CIK odgovorio Srbima: Zahtevi za smenu gradonačelnika stigli na pogrešnu adresu

U odgovoru podnosiocima zahteva se navodi da ovo pitanje treba da reši lokalna vlast
Prištinski CIK odgovorio Srbima: Zahtevi za smenu gradonačelnika stigli na pogrešnu adresu© TANJUG/ STR

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je da je odgovorila Srbima koji su pokušali da predaju peticiju za opoziv gradonačelnika na severu Kosova i Metohije, uz objašnjenje da oni nisu adresa za takav zahtev, prenosi "Kljan Kosova".

Portparol Centralne izborne komisije u Prištini Valjmir Eljezi e u odgovoru rekao da su podnosioci predstavke obavešteni da je njihov zahtev "poslat na pogrešnu adresu".

"Mogu da potvrdim da su dopisi koje smo dobili 5. decembra putem elektronske pošte pregledani i da smo odgovorili i obavestili podnosioce da prema podzakonskim aktima Ministarstva za lokalnu samoupravu ovo pitanje treba da reši lokalna vlast, pa je upućeno predsedavajućem Skupštine opštine u odgovarajućim opštinama. Zato smo im naložili da zahteve podnesene CIK-u upute nadležnom organu", rekao je Eljezi.

Srbi u četiri severne opštine na Kosovu i Metohiji pokušali su juče da predaju peticiju za smenu predsednika opština Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, ali su njihovi zahtevi odbijeni, posle čega su se obratili i CIK-u.

Eljezi je juče potvrdio da je CIK primio četiri mejla, u kojima je u tri priložen obrazac za pokretanje zahteva za smenu gradonačelnika, kao i da će ti zahtevi biti obrađeni.

image