Srbija i Balkan

Narandžasti meteo-alarm: Kiša, a negde i sneg

Upozorenje na opasno vreme na snazi je u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji
Narandžasti meteo-alarm: Kiša, a negde i sneg© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, a ujutru i prepodne na severu i zapadu zemlje biće kiše koja se rano ujutru na severozapadu i zapadu lokalno može i lediti pri tlu.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, na snazi je u Bačkoj, Sremu i u zapadnoj Srbiji. Ponegde su mogući i kratkotrajna susnežica ili sneg.

Popodne se u celoj zemlji očekuje kiša, a u brdsko-planinskim predelima sneg.

Krajem dana i uveče doći će do prestanka padavina i razvedravanja i to prvo na severu. Vetar će biti slab i umeren, pre podne jugoistočni, posle podne u skretanju na jugozapadni i zapadni.

Najniža temperatura od minus pet do jedan stepen Celzijusa, a najviša dnevna od dva do šest stepeni.

Javno preduzeće Putevi Srbije savetovalo je oprez u vožnji budući da su kolovozi u nižim predelima vlažni, a  snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na putevima na teritoriji Ivanjice i Novog Pazara.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Prema prognozi za narednih sedam dana, početkom sledeće sedmice biće osetno toplije, u većini mesta od 10 do 15 stepeni.

Umereno do potpuno oblačno vreme, u ponedeljak u drugom delu dana mestimično sa kratkotrajnom kišom, dok se utorak krajem dana kiša očekuje u severnim, a u sredu i četvrtak u svim predelima Srbije.

U drugoj polovine sedmice temperatura će biti u postepenom padu, na severu uglavnom suvo, a u ostalom delu zemlje povremeno sa kišom, a uz pad temperature na planinama i sa snegom.

image