Srbija i Balkan

Ovaj spomenik je NATO demokratija: Nemački poslanik na kolenima pred spomenikom ubijene Milice Rakić

Trudimo se da, posle višedecenijske briselske propagande u Srbiji, ukažemo našem narodu da Evropa ne stanuje samo u Briselu, kaže predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski za RT Balkan
Ovaj spomenik je NATO demokratija: Nemački poslanik na kolenima pred spomenikom ubijene Milice Rakić© Српска странка Заветници

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski sa delegacijom narodnih poslanika iz Nemačke, Mađarske i Bugarske položila je vence na spomen obeležje devojčici Milici Rakić, koja je simbol NATO agresije nad nevino stradalom decom.

Posebno simbolična scena je ona u kojoj narodni poslanik Alternative za Nemačku (AfD) Rajner Rotfus kleči pred spomenikom ubijene Milice Rakić, a Đurđević Stamenkovski za RT Balkan navodi da je poklanjanje žrtvama NATO agresije "istorijski čin".

"To je pokazatelj jednog moralnog, civilizovanog odnosa predstavnika suverenističkih snaga ovih zemalja i svesnosti da je nad srpskim narodom počinjen težak zločin 1999. godine u ime kolektivnog Zapada. Poslanik Bundestaga, dr Rajner Rotfus, koji je na kolenima odao poštu Milici Rakić, posle polaganja venaca mi je rekao - Ovaj spomenik, to je NATO demokratija", dodala je Đurđević Stamenkovski

Đurđević Stamenkovski naglasila je da "ako mi ne budemo pamtili naše žrtve, ne samo da niko neće, nego će nam se takve tragedije dešavati i u budućnosti". 

"Da nikada ne dozvolimo da Srbija postane deo Alijanse koja nas je besomučno bombardovala 78 dana i noći. Ovaj događaj je još jedna potvrda da Srbija na Zapadu ima prijatelja, prijatelja koji su spremni da priznaju greške svojih vlada i da kleknu i traže oproštaj smatrajući nas ravnopravnima, kao što je to danas učinio dr Rajner Rotfus, poslanik Bundestaga iz stranke Alternativa za Nemačku", istakla je.

Ona je dalje navela da je sabiranje suverenističkih snaga najava okretanja nove stranice odnosa između Srbije i evropskih zemalja - ukoliko Nacionalno okupljanje bude faktor buduće vlasti.

"Trudimo se da, posle višedecenijske briselske propagande u Srbiji, ukažemo našem narodu da Evropa ne stanuje samo u Briselu. Mi smo u ovoj predizbornoj kampanji imali niz diplomatskih aktivnosti, od moje posete Bundestagu na poziv Alternative za Nemačku, preko susreta sa Marijom Zaharovom u Skoplju, do posete pomenutih poslanika Beogradu. Pružili smo uvid u našu viziju buduće spoljne politike Srbije. Od početka rata u Ukrajini, EU je značajno izgubila autonomnost u odnosu na SAD, a po liniji domino efekta, evropske zemlje gube suverenitet u odnosu na Brisel. Sve što se dešava u Srbiji i Evropi je zajednički odgovor na to: obnavljanje Evrope nacija i sloboda - koja počiva na suverenizmu, međunacionalnom uvažavanju i saradnji", poručila je Đurđević Stamenkovski za RT Balkan.

Ona je takođe, navela da veruje da "dolazi novo vreme kada će evropsko kormilo preuzeti suverenističke snage, koje će razumeti i poštovati Srbiju".

Pored Rotfusa, u poseti Beogradu su i lider Naše Domovine (Mi Hazank) Laslo Torocki iz Mađarske i lider Preporoda (Revival) Kostadin Kostadinov iz Bugarske.

Formiranje saveza zbog migrantske krize

Lideri koalicije Nacionalno okupljanje Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović u Beogradu su, zajedno sa kolegama iz nekoliko nacionalno orijentisanih evropskih stranaka prisustvovali skupu pod nazivom "Migrantska kriza i evropska bezbednost".

Tom prilikom donet je zaključak da je neophodno formirati širi savez suverenističkih snaga kako bi se zaustavila migrantska kriza.

Đurđević Stamenkovski je ocenila da je ova konferencija tek početak saradnje tih stranaka, kao i da je za rešavanje migrantske krize neophodan zajednički koordinacioni centar, koji će biti posvećen razmeni iskustava i informacija, ali i osmišljavanju zajedničke platforme i strategije.

Ona je navela da dolazi vreme Evrope suverenih država, Evrope slobodnih naroda, kada će svi narodi moći da sačuvaju svoju kulturu i svoj identitet.

"Da Brisel ne bude posrednik u našim komunikacijama i našim dogovorima, da sačuvamo naš evropski kontinent od NATO imperijalizma i od američkog internacionalizma. Ne treba SAD da budu brana saradnji evropskih naroda i zemalja. Oni imaju svoje interese, svoj kontinent i svoj geopolitički prostor. Mi zajednički treba da sačuvamo svoj", kazala je Đurđević Stamenkovski.

image