Srbija i Balkan

Dveri i Zavetnici: Našu listu najviše napadaju

Lideri koalicije "Nacionalno okupljanje" su istakli da su im posvećene 82 naslovne strane dnevnih novina u negativnoj konotaciji
Dveri i Zavetnici: Našu listu najviše napadaju© M.K./ATAImages

Lideri Dveri i Zavetnika poručili su da se protiv njihove koalicije "Nacionalno okupljanje" vodi negativna kampanja jer su "srušili monopol" na srpskoj političkoj sceni probriselske vlasti i probriselske opozicije, te zbog toga najavljuju tužbe protiv predsednika Republike, ali i određenih medija, prenosi "Danas".

Oni su na konferenciji za štampu naveli da su im u negativnoj konotaciji posvećene 82 naslovne strane dnevnih novina, a kako su istakli, 240 tekstova koji su se ticali njihove koalicije bili su negativni, 50 neutralni, a 20 je bilo u pozitivnoj konotaciji.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, je kritikovala i to što do sada nisu pozvani da gostuju ni na jednoj televiziji s nacionalnom frekvencijom iako im je lista za parlamentarne izbore potvrđena.

Ona je istakla da vlast kampanjom protiv njih, želi da skrene pažnju sa, kako kaže, namere da uvede sankcije Rusije, ali i sa već uvedenim sankcijama zemljama koje ne priznaju nezavisnost Kosova, poput Mjanmara, kao i toga da sve veći broj Srba na severu KiM preregistruje svoja vozila na RKS tablice.

Osudila je izmeštanje spomen ploče srpskim vojnicima palim u Balkanskim ratovima i Prvom svetskom ratu s groblja u Prištini.

Đurđević Stamenkovski je navela i da pravni tim Zavetnika sprema tužbe protiv nekoliko medija, poput "Novosti", "B92" i "Politike", te poručila da će, nakon što osvoje vlast, vratiti ugled tim "imenima sprske štampe" koji su danas, kako smatra, svedeni na rang tabloida.

Obradović: Napadi pokazuju da smo "ničiji" 

Predsednik Dveri Boško Obradović, je ocenio da je njihova lista najnapadanija od raspisivanja izbora i istakao da ih napadaju i da su "Vučićevi" i da su "Đilasovi".

"To pokazuje da smo ničiji", naveo je Obradović i dodao da ova koalicija kvari "monopol" koji, po njegovim rečima, drže sadašnja i bivša vlast.

Obradović je rekao da i vlast i opozicija organizuju botove protiv njih, te da čak, po njegovom mišljenju, Dragan Đilas, predsednik SSP (Srbija protiv nasilja) i predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaju dogovor o međusobnom medijskom napadanju.

On je ocenio da "zapadni strani faktor" ima nameru da se nakon izbora 17. decembra formira vlast koja će da prihvati francusko-nemački predlog, i da bi, kako kaže, bili najsrećniji kada bi Vladu formirali Vučić, Brnabić i Đilas.

Kandidat za gradonačelnika Beograda ove koalicije, Ratko Ristić osvrnuo se na to što ga je predsednik Vučić pominjao tokom nedavne posete Parizu kada ga je optužio da "krade od države".

"Ako je bilo nešto nelegalno, trebalo je da pošalju inspektore i da me uhapse", poručio je on.

image