Srbija i Balkan

Vučić za RTS: Izbori bili pošteni, građani Republike Srpske imaju pravo da glasaju u Beogradu

Predsednik Srbije je obećao da će se boriti da očuva interese Srbije, kao i da neće dozvoliti tzv. Kosovu pristup u UN
Vučić za RTS: Izbori bili pošteni, građani Republike Srpske imaju pravo da glasaju u Beogradu© AP Photo/Darko Vojinovic, File

Izbori su bili pošteni i pobeda SNS-a je rezultat kampanje, ozbiljnog rada i onoga što je ta stranka ponudila građanima, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja na RTS.

On je istakao da su građani Srbije na proteklim izborima pokazali da žele sigurnost i, kako kaže, to će imati.

Na 98 odsto mesta koje smo mi izbrojali, koalicija "Srbija ne sme da stane" je dobila najveći broj glasova, rekao je Vučić. Dodao je da su, i pored kriza, uspeli da razviju zemlju i promenili lice Srbije.

Vučić se zahvalio građanima na podršci, napomenuvši da će sada, kada je kampanja završena, ljudi moći da vide "stvarno šta radimo i da podižemo Srbiju", ponovivši da se od januara očekuje povećanje plata.

Predsednik Srbije je istakao da će biti mnogo "muka" oko KiM, ali da će se boriti da očuva interese Srbije, kao i da neće dozvoliti tzv. Kosovu pristup u UN.

Napomenuo je da će SNS morati sebe da menja.

"SNS će morati sebe da menja i da bahate i arogantne tipove, bar u najvećoj meri, skloni iz svojih redova, ukoliko negde u budućnosti budu želeli poverenje našeg naroda", rekao je Vučić za RTS.

Istakao je da se ponosi i građanima Srbije i da su oni, kako je naveo, ''naša snaga''.

"I ponosim se svima ostalima koji su na demokratski način svoju volju izrazili. Ne mislim da će neko u bliskoj budućnosti moći da ostvari takve rezultate, ali zbog toga je teret odgovornosti upravo još veći na mojim leđima. Zbog toga ću i dalje raditi na razvoju zemlje", naglasio je Vučić.

Kada je reč o beogradskim izborima, ako koalicija "Mi - Glas naroda" sa Branimirom Nestorovićem na čelu ne podrži ni jednu stranu, onda će se ići na nove izbore u Beogradu.

"Ako neće gospodin Nestorović da glasa za bilo koga, a potrebno je 56 glasova, idete na ponovljene izbore, samo se plašim da neki pogrešno procenjuju kakvi bi rezultati tih izbora bili", poručio je Vučić.

Ukazuje da su predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" vodili lošu kampanju, kao i da su pre pet meseci imali prednost od 5,5 odsto, ali da se to promenilo.

Građani RS imaju pravo da glasaju u Beogradu

Govoreći o kritikama da su građani Republike Srpske glasali u Beogradu na izborima, Vučić kaže da oni to imaju pravo.

"Imaju pravo u skladu sa zakonima koje su oni (vlast Demokratske stranke) doneli u ovoj zemlji, ne mi, već oni – i priču o dvojnom državljanstvu, i o svemu drugom za šta mislim da je potpuno normalno, civilizovano i dobro za srpski narod", naglasio je Vučić.

"Onda kreću u hajku protiv našeg naroda, jer im se valjda ne sviđa kakvog su političkog opredeljenja ti ljudi, iako je to naravno minoran broj glasova", dodao je Vučić.

Poručuje da, da bi se dobilo narodno poverenje, treba da se pokažu odgovornost i ozbiljnost u radu.

image