Srbija i Balkan

Uskoro će se Srbija zabeleti, poznati i datumi kada stižu padavine

Kako je navedeno u dugoročnoj vremenskoj prognozi na sajtu RHMZ, sneg će u Beogradu padati od 8. do 12. januara, ponovo 16. i 17 januara, kao i 19. i 20. januara
Uskoro će se Srbija zabeleti, poznati i datumi kada stižu padavine© Tanjug/AP/Lee Jin-man

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas nas očekuje oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Tokom prepodneva na jugozapadu, jugu i jugoistoku može se očekivati kiša.

Danas će biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima, a na jugu zemlje očekuje se i mestimična kiša, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od nula do pet, a najviša od 10 do 14 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će se do nedelje zadržati natprosečno toplo vreme. Početkom sledeće nedelje biće oblačno i hladno vreme sa snegom, prenose beogradski mediji.

Kako je navedeno u dugoročnoj vremenskoj prognozi na sajtu RHMZ, sneg će u Beogradu padati od 8. do 12. januara, ponovo 16. i 17 januara, kao i 19. i 20. januara. 

U Novom Sadu će prema ovoj prognozi najviša temperatura biti početkom meseca, 12 stepeni, dok će najniža biti 13. januara – minus pet stepeni Celzijusa. Januar 2024. biće blaži i vlažniji, navodi RHMZ u svojoj sezonskoj prognozi, a slabi ili umereni jutarnji mrazevi očekuju se tokom treće dekade januara.

Takođe, 8. januara prema prognozi RHMZ sneg će padati i u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Mesečna količina padavina tokom januara biće iznad višegodišnjeg proseka u većem delu Srbije sa vrednostima za 5 mm do 10 mm višim, a u Jugozapadnoj Srbiji i Timočkoj Krajini za 10 mm do 20 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek.

image