Svet

Pande uživaju na snegu: Zbog padavina poremećen saobraćaj u Pekingu, zatvorene škole (FOTO)

U glavnom gradu Kine prvi sneg ove godine padao je bez prestanka celu noć
Pande uživaju na snegu: Zbog padavina poremećen saobraćaj u Pekingu, zatvorene škole (FOTO)www.globallookpress.com © Cfoto/Keystone Press Agency

Snežne padavine otežale su putni, železnički i vazdušni saobraćaj u Pekingu, Đinanu i drugim gradovima na istoku Kine.

U Pekingu je sneg padao bez prestanka cele noći, a dostigao je visinu od oko šest centimetara, dok je u okrugu Fangšan visina snežnog pokrivača oko 10 centimetara, pokazuju podaci meteorološke službe u Pekingu.

U Pekingu je obustavljeno više od 180 autobuskih linija, otkazano je nekoliko linija vozova koje polaze iz Pekinga ili im je Peking jedna od stanica, a uvedena su i ograničenja brzine za vozove koji saobraćaju u oba smera duž brze pruge Peking-Guangdžou, što je dovelo do kašnjenja.

Na međunarodnom aerodromu u Pekingu otkazano je 65 letova.

Osnovne i srednje škole u gradu Đinanu su zbog snežnih padavina zatvorene, a lokalna kancelarija za obrazovanje izdala je uputstvo da se nastava danas odvija onlajn.

Škole su takođe angažovale nastavnike i druge zaposlene da pomognu u čišćenju snega na ulazima u škole i na školskim igralištima, kako bi učenici mogli da se vrate na nastavu u utorak.

Sneg koji je stanovnicima glavnog grada Kine privremeno otežao život je, kako pokazuju današnje fotografije iz pekinškog zoo-vrta, ipak zabavio pande koje su uživale u igri.

image