Srbija i Balkan

Božićno jutro u uniformi: Vučević i Mojsilović sa vojnicima Vojske Srbije

Ministar im je zahvalio na svemu što su radili i što rade za svoju otadžbinu
Božićno jutro u uniformi: Vučević i Mojsilović sa vojnicima Vojske Srbije© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA

Vojni vrh Srbije danas je bio vredan. Ministar odbrane Miloš Vučević, na Božić je obišao pripadnike Vojske Srbije u bazi "Medevce" u Kopnenoj zoni bezbednosti, dok je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović obišao garnizon u Kragujevcu.

Čestitajući najradosniji hrišćanski praznik pripadnicima Vojske Srbije, Miloš Vučević je istakao da oni, bez obzira koji je dan ili datum, izvršavaju svoje zadatke, čuvaju teritoriju Srbije i staraju se o bezbednosti svih građana naše zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Veoma sam privilegovan i počastvovan što zajedno sa generalima, komandantima i oficirima mogu božićno jutro da provedem sa pripadnicima Treće brigade u bazi 'Medevce', u Jablaničkom okrugu, u Kopnenoj zoni bezbednosti, blizu našeg raspetog i svetog Kosova i Metohije i da u ime svih građana Srbije čestitam Božić i Novu godinu pripadnicima Vojske Srbije", rekao je ministar.

Komandir baze "Medevce" Milan Smiljković informisao je Vučevića o zadacima u odseku odgovornosti i organizacijom života i rada u toj bazi.

U razgovoru sa pripadnicima Vojske Srbije, ministar se uverio da zadatke na obezbeđenju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti izvršavaju odgovorno i profesionalno, garantujući sigurnost svim građanima Srbije.

Govoreći o vojnom pozivu, naglasio je da to nije običan poziv niti običan posao.

"To je nešto više, to je nešto što vas vodi kroz ceo život i što, siguran sam, svi građani Srbije poštuju, cene i vrednuju. Neka živi Vojska Srbije, neka živi naša Srbija", poručio je Vučević.

Mojsilović u garnizonu Kragujevac

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović obišao je danas, u garnizonu Kragujevac, pripadnike raketne baterije koja je u stalnom borbenom dežurstvu za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Srbije.

U pratnji komandanta 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva u čijem je sastavu ova jedinica, sagledao je realizaciju težišnih zadataka i stanje u raketnoj bateriji, i prisustvovao prikazu rada borbenih smena prilikom prevođenja snaga u viši stepen pripravnosti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Mojsilović se tom prilikom uverio da je dežurna jedinica spremna i tehnički osposobljena i da su njeni pripadnici visoko obučeni i motivisani za realizaciju važnog zadatka, koji traje 365 dana u godini, 24 časa dnevno.

U razgovoru sa pripadnicima jedinice, Mojsilović im je odao priznanje na posvećenom i profesionalnom odnosu prema svim dodeljenim zadacima i svim pripadnicima Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti čestitao božićne praznike, uz želju da ih prati dobro zdravlje, lična, porodična i vojnička sreća.

Današnjem obilasku prisustvovali su komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, načelnici Uprave za logistiku (J-4) i Uprave za ljudske resurse (J-1) Generalštaba general-major Srđan Petković i brigadni general Savo Iriškić, kao i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

image