Srbija i Balkan

Muzej žrtava genocida apeluje da se zaštiti Spomen groblje u Sremskoj Mitrovici

Oskrnavljeno Spomen-groblje streljanih u Sremskoj Mitrovici u okviru koga je sahranjeno oko 6.000 srpskih, jevrejskih i romskih žrtava hrvatskog genocida i nemačkog terora
Muzej žrtava genocida apeluje da se zaštiti Spomen groblje u Sremskoj Mitrovici© Музеј жртава геноцида

Muzej žrtava genocida pozvao je sve nadležne organe lokalne samouprave da hitno reaguju i zaštite Spomen-groblje streljanih u Sremskoj Mitrovici koje je prethodnih dana oskrnavljeno.

"Muzej žrtava genocida sa zabrinutošću i ogorčenjem primio je informaciju o skrnavljenju Spomen-groblja streljanih u Sremskoj Mitrovici u okviru koga je sahranjeno oko 6.000 srpskih, jevrejskih i romskih žrtava hrvatskog genocida i nemačkog terora među kojima i istaknuti srpski slikar Sava Šumanović", istakli su iz Muzeja.

Dalje navode da se, ovih dana, na zaprepašćenje javnosti, masovne grobnice u Sremskoj Mitrovici koriste kao jedan od prostora za igru, razbibrigu, zabavu, sankanje i druge aktivnosti neprimerene masovnom gubilištu nedužnih civila.

Muzej žrtava genocida, stoga, poziva nadležne organe lokalne samouprave da hitno reaguju i zaštite "ovo gubilište od daljeg skrnavljenja, ali i apeluje na nesavesne i neodgovorne pojedince da bez odlaganja obustave neprimerene aktivnosti na prostoru Spomen-groblja".

image
VV inauguration
banner