Srbija i Balkan

Elek posle sastanka sa šefom OEBS-a: Međunarodni predstavnici da zaštite srpski narod

Srpska lista je prenela da su Srbima uskraćena osnovna ljudska prava i da su izloženi kontinuiranom institucionalnom nasilju
Elek posle sastanka sa šefom OEBS-a: Međunarodni predstavnici da zaštite srpski narod© TANJUG/ SRPSKA LISTA

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek i njegovi saradnici sastali su se danas sa šefom OEBS misije na Kosovu i Metohiji Majklom Devenportom i ukazali na izuzetno težak život Srba na Kosovu i Metohiji, posebno od dolaska Aljbina Kurtija na vlast.

Na sastanku je Srpska lista zatražila da međunarodni predstavnici podignu glas i stanu u zaštitu srpskog naroda, te spreče egzodus Srba sa Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju.

"Poslednja odluka o ukidanju dinara i platnog prometa, kao i upadi u srpske institucije i maltretiranje zaposlenih lekara i opštinskih radnika je deo smišljenog plana progona Srba sa svojih vekovnih ognjišta", navodi se u saopštenju.

Srpska lista je prenela da su Srbima uskraćena osnovna ljudska prava, i da su izloženi kontinuiranom institucionalnom nasilju preko neosnovanih hapšenja, otimanja imovine, napada na Srpsku pravoslavnu crkvu i gaženja svih potpisanih sporazuma.

image