Srbija i Balkan

Uhapšen vozač kamiona na Preševu: Pronađeno 42 kilograma droge u pregrađenom rezervoaru

Policija je na administrativnom prelazu Preševo u specijalno izrađenom bunkeru, u rezervoaru kamiona kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla 63 paketa sa materijom za koju se sumnja da je amfetamin
Uhapšen vozač kamiona na Preševu: Pronađeno 42 kilograma droge u pregrađenom rezervoaru© Управа царина

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave granične policije i PU u Vranju, u saradnji sa Upravom carina, zaplenili su oko 42,3 kilograma praškaste materije nalik na amfetamin i uhapsili bugarskog državljanina I. N. I. (44) zbog sumnje da je neovlašćeno proizvodio i stavljao u promet opojne droge.

Policija je na administrativnom prelazu Preševo u specijalno izrađenom bunkeru, u rezervoaru kamiona kojim je upravljao osumnjičeni, pronašla 63 paketa sa materijom za koju se sumnja da je amfetamin, saopšteno je iz MUP-a.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

Kako je saopštila Uprava carina, slučaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za pregled na carinskom mobilnom skeneru izdvojen kamion strane registracije koji se iz Grčke uputio ka Belgiji. Analizom slike sa skenera uočene su nepravilnosti u predelu rezervoara za gorivo koji je bio pregrađen za potrebe krijumčarenja.

Carinski službenici su primetili da je prostor namenjen za krijumčarenje bio zamaskiran posebnim gitom kako bi delovalo da je reč o fabričkoj izradi.

Detaljnim pregledom su sumnje na koje je ukazao snimak skenera potvrđene, jer je unutrašnjost rezervoara bila podeljena tako da samo jedna četvrtina primi gorivo, dok je veći deo rezervoara poslužio za skrivanje narkotika.

Ukupno je otkriveno 63 paketa praškaste materije teške 42.337 grama, koja je prilikom priručnog testiranja odreagovala na sintetičku drogu MDMA i amfetamin. Droga je zajedno sa vozačem i kamionom u kome su narkotici krijumčareni predata policiji u dalju nadležnost, navodi se u saopštenju Uprave carina.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner