Srbija i Balkan

Krapović: Tužilaštvo da istraži nestanak oružja iz vojnog magacina

Krapović je na konferenciji za novinare rekao da su informacije prikupljene na osnovu dokumenata koji imaju stepen tajnosti, zbog čega ne može iznositi više detalja
Krapović: Tužilaštvo da istraži nestanak oružja iz vojnog magacinaGetty © Mustafa Ciftci/Anadolu

Ministar odbrane i funkcioner Demokrata Dragan Krapović saopštio je da je danas Tužilaštvu dostavio zahtev za preduzimanje radnji u cilju ispitivanja izdavanja oružja 28. avgusta 2020. godine iz vojnog magacina u Brezoviku i eventualne krivične odgovornosti za te aktivnosti.

Krapović je Tužilaštvu podneo prijavu povodom nestanka oružja iz vojnog magacina u Brezoviku, a u pitanju su municija i automatsko oružje.

Krapović je na konferenciji za novinare rekao da su informacije prikupljene na osnovu dokumenata koji imaju stepen tajnosti, zbog čega ne može iznositi više detalja.

"Cijenim da je potrebno da Tužilaštvo intenzivira radnje u ovom slučaju. Ne želim da kažem da je tužilac radio loše, ali činjenica je da nemamo tužilački epilog. Imam pravo da sumnjam, jer se ovo desilo dva dana pred održavanje parlamentarnih izvora u Crnoj Gori. Meni to izaziva dodatnu sumnju da je bilo pokušaja nasilne promene izborne volje građana", kazao je Krapović.

On je dodao da kao ministar odbrane "može da kaže da ne bi dozvolio da se tako nešto dogodi. Znamo tri institucije kod kojih je oružje završilo, ali zbog tajnosti ne mogu da kažem o kojim ustanovama je reč".

image