Srbija i Balkan

Crna Gora posle izbora direktora policije: Narodna skupština neće zasedati ni danas

Poslanici su SMS porukom obavešteni da sednice Narodne skupštine Crne Gore neće biti ni danas, objavio je šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić
Crna Gora posle izbora direktora policije: Narodna skupština neće zasedati ni danas© Скупштина Црне Горе/И. Сљиванчанин

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić objavio je noćas na društvenoj mreži Iks da druga sednica Prvog redovnog prolećnog zasedanja koja je prekinuta juče neće biti nastavljena ni danas. Prema objavi Nikolića, poslanici su SMS porukom obavešteni da sednice Narodne skupštine Crne Gore neće biti ni danas.

"Druga sednica Prvog redovnog zasedanja u 2023. neće biti nastavljena, a o novom terminu nastavka, bićete blagovremeno obaviješteni", piše u poruci koju je na mreži Iks preneo Nikolić.

"Sednica Skupštine je prekinuta, bez najave kada će biti nastavljena. Vlada i ministri krše zakone i Ustav. Država je u haosu i samo novim izborima i uspostavljanjem ozbiljne vlasti, ova galopirajuća anarhija može da se prekine", napisao je Nikolić u nastavku objave.

Inače, predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić prekinuo je juče zasedanje Narodne skupštine Crne Gore na zahtev poslanika Demokratske Crne Gore.

Poslanik Demokrata Momčilo Leković zatražio je juče prekid sednice "zbog krize vlasti i grubog kršenja zakona od strane Vlade Crne Gore" rekavši da je vršilac dužnosti direktora Uprave policije izabran nezakonito.

Momčilo Leković, poslanik Demokratske Crne Gore izjavio je da je "zahvaljujući brojnim struci doslednim pravnicima, podignuta zavesa sa scene na kojoj se odigralo brutalno kršenje Zakona o unutrašnjim poslovima i preuzimanje nadležnosti ministra unutrašnjih poslova od strane članova Vlade Crne Gore".

"Gde su danas glasnogovornici starog režima koji su do juče čak i pravo pretvarali u nepravo, s danas na brutalno kršenje zakona ćute kao ribe. To i ne čudi, jer verovatno slave izbor policijskog službenika – Veljovićevog kadra, koji, prema medijskim izveštajima, nije ni prošao poligraf. Dovoljno razloga za slavlje, zar ne?", saopštio je Leković.

image