Srbija i Balkan

Marinika Tepić preti: Ako se ne ispune zahtevi, neće biti beogradskih izbora

Stranke sa liste "Srbija protiv nasilja" saopštile su listu svojih zahteva među kojima su i donošenje leks specijalisa, ali formiranje prelazne vlade
Marinika Tepić preti: Ako se ne ispune zahtevi, neće biti beogradskih izbora© M.K./ATAImages

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da beogradskih izbora neće biti ako se ne ispune neophodni uslovi.

"Bez ispunjenja preporuka ODIHR-a, bez revizije biračkog spiska u kojoj bi učestvovali i predstavnici opozicije i civilnog sektora, poput organizacije CRTA, bez RTS-a i medija koji će se otvoriti i za ravnomernu zastupljenost parlamentarne opozicije, bez smanjenja pritiska na birače u javnom sektoru – izbora neće biti", poručila je Tepić u intervjuu za list "Nova".

Ona se saglasila sa liderom Novog DSS-a Milošem Jovanoviće koji je rekao da nema potrebe da se ide na izbore ako se ne promene uslovi.

Na pitanje da li je SSP razgovarao o izlasku na izbore sa koalicijom NADA, čiji je član Novi DSS, Tepić je rekla da je jedna lista i najširi front "pravih" opozicionih stranaka najbolji put.

Podsetimo, stranke sa liste Srbija protiv nasilja saopštile su listu svojih zahteva među kojima su i donošenje leks specijalisa, ali formiranje prelazne vlade u kojoj bi opozicija imala ministarstva unutrašnjih poslova i državne uprave i lokalne samouprave.

image