Srbija i Balkan

Vulin: Hvala ruskim službama, to nam je značilo da budemo spremni

Vučić je jedini slobodni državnik u Evropi, jedini koji sme da kaže da neće uvesti sankcije Rusiji, kaže Vulin
Vulin: Hvala ruskim službama, to nam je značilo da budemo spremni© Milos Tesic/ATAImages

Bivši šef Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin zahvalio je ruskim bezbednosnim službama koje su Srbiju obavestile o mnogim planovima zapadnih obaveštajnih službi koje su radile protiv Beograda tokom protesta prozapadne opozicije.

"To nam je svakako mnogo značilo da budemo informisani i da budemo spremni za ono što će se dešavati", rekao je Vulin u intervjuu za "RIA Novosti".

Govoreći o protestima u Srbiji koje je predvodila prozapadna opozicija, koji je u jednom trenutku prerastao u nasilje ispred Skupštine Beograda, Vulin je rekao da je cilj bio da se vidi koliko će bezbednosne strukture biti lojalne predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Obojene revolucije uvek počinju nečim što nema veze sa nasiljem i politikom, a uvek se završavaju političkim nasiljem. Mi smo izdržali", rekao je Vulin.

Napomenuo je da je Srbija poštovala svoj Ustav i svoj zakon, te da smo pokazali da smo u stanju da se izborimo, a da toga nije bilo, danas bi u Beogradu vladali oni koje Srbija nije izabrala.

Kako je rekao, Vučić je jedini slobodni državnik u Evropi, jedini koji sme da kaže da neće uvesti sankcije Rusiji, odnosno da će podržati stav svog naroda.

Pritisci su veliki, uvek počnu medijskim napadima, a onda krenu ekonomski povlačenjem investicija, usporavanjem i uslovljavanjem investicija i našeg evropskog puta, pa sve do napada na pojedine funkcionere, naveo je Vulin.

"Ja sam iz tog razloga stavljen na listu sankcija SAD i zbog toga sam u krajnjoj lini podneo ostavku na mesto šefa BIA jer nisam želeo da se moje sankcije prenose na Srbiju", rekao je Vulin.

Kada bi Vučić uveo sankcije Ruskoj Federaciji, bio bi najpoštovaniji čovek na Zapadu.

"Hvalili bi ga, voleli bi ga, smatrali bi da sve što uradi je savršeno i dobro, ali predsednik Vučić to jednostavno neće da uradi", kaže Vulin.

image