Srbija i Balkan

Lajčak: Nadam se prevazilaženju razlika na briselskom sastanku Beograda i Prištine 4. aprila

Evropski zvaničnik je ocenio da je prethodni sastanak Petkovića i Bisljimija 25. marta bio konstruktivan i da je zaključeno da je potrebno da se još jednom sastanu
Lajčak: Nadam se prevazilaženju razlika na briselskom sastanku Beograda i Prištine 4. aprila© Milos Tesic/ATAImages

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak potvrdio je da će se u četvrtak, 4. aprila, nastaviti razgovori u Briselu u okviru dijaloga povodom odluke o ukidanju dinara i izrazio nadu da će se prevazići "preostale razlike".

"Dve strane vratiće se u Brisel ove nedelje i nadam se da ćemo uspeti da u četvrtak premostimo preostalu razliku", naveo je Lajčak u poruci na Fejsbuku. 

Sumirajući proteklu sedmicu kao "kratku, ali intenzivnu", podsetio je da se proteklog ponedeljka sastao s glavnim pregovaračima Beograda i Prištine Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem u Briselu kako bi nastavili razgovore o pronalaženju "izvodljivog rešenja za ljude na koje utiče odluka Centralne banke Kosova".

Ocenio je da je prethodni sastanak Petkovića i Bisljimija 25. marta bio konstruktivan i da je zaključeno da je potrebno da se još jednom sastanu. 

"Sve u svemu, bio je to koristan sastanak. Obe strane su imale priliku da obrazlože svoje ideje i stavove. Na kraju smo zaključili da će biti potreban još jedan sastanak", naveo je Lajčak. 

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković rekao je posle tog sastanka da Priština nema političku volju da se dođe do rešenja za upotrebu dinara na KiM.

image