Srbija i Balkan

Vulićeva: Da li će koalicija "Trojka" pod skute Marfiju?

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić smatra da je moguće da se predstavnici vlasti na nivou BiH dogovore
Vulićeva: Da li će koalicija "Trojka" pod skute Marfiju?© Уступљена фотографија/РТ Балкан

Po zaključcima dajemo priliku dogovoru i razgovoru, imamo vremena da vidimo da li će se kolege iz koalicije "Trojka" odlučiti za pregovarački sto zajedno sa SNSD-om i HDZ-om, ili će ipak "pod skute" Majklu Marfiju, poručila je šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

Verujem, kaže Vulićeva, da možemo postići dogovor, koji je u interesu svih naroda u BiH.

"Svakako da ćemo naći put za rešavanje svih ovih pitanja. A kada su u pitanju zaključci NSRS, svakako kada prođu određeni rokovi koji su definisani, da ćemo pristupiti realizaciji i predlaganju istih", naglasila je Vulićeva.

Kada su u pitanju sankcije SAD zvaničnicima Republike Srpske, Vulićeva je poručila da je to zločin bez kazne i presedana.

"Da li mislite da ministar pravde Miloš Bukejlović finansira terorističke organizacije? Stavljaju ga u istu ravan sa Bin Ladenom. Da li je to normalno? Da li je to demokratija? Ovo je ništa drugo već uskraćivanje života. Ovo nije ni evropski, ni parlamentarno, ni ljudski, ovo je jednom rečju zločin", istakla je Vulićeva.

Ona kaže da upravo oni koji uvode sankcije razvijaju "crni novac" i "crno tržište".

"Da li mislite da ćemo mi dozvoliti da određene naše kolege budu bez novca. Nas šest poslanika svi damo po hiljadu KM, zar mislite da ćemo dozvoliti da srpski član Predsedništva BiH bude bez naknade ili plate", dodala je Vulićeva.

image