Srbija i Balkan

Deveti dan potrage za malom Dankom: Policije Republike Srpske i Slovenije se uključile u istragu

Devojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara
Deveti dan potrage za malom Dankom: Policije Republike Srpske i Slovenije se uključile u istragu© TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora, ušla je u deveti dan. Austrijska policija se još nije oglasila u vezi sa snimkom iz Beča.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je građane da ukoliko imaju informaciju o nestaloj Danki hitno obaveste policiju na broj telefona "122".

Takođe, u potragu za dvogodišnjom Dankom uključila se i policija Slovenije i pozvale sve koji imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj devojčici da se jave policiji. 

"Ukoliko imate bilo kakvu informaciju, možete nazvati hitnu pomoć slovenačke policije na broj 113", navela je policija, prenosi portal "24UR"

Policija nastavlja operativan intenzivan rad. Proveravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom devojčice. 

MUP u saopštenju podseća da se prema procedurama Ministarstva, komunikacija i saradnja sa medijima odvija isključivo preko Odeljenja za medije i komunikacije i apeluje na medije da im omoguće da nesmetano obavljaju svoj rad.

U potrazi za devojčicom, istraga na teritoriji Srbije je proširena, rekla je Bojana Otović Pjanović iz MUP-a.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila.

Istovremeno, istraga se proširila i na Austriju, Interpol je raspisao žutu poternicu.

Devojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Devojčica se može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj podlaktici.

Ukoliko imate bilo kakve informacije, pozovite policiju na broj telefona 192.

image