Srbija i Balkan

Stranka "Istina" formirala radnu grupu za bolovanje vlasnika kućnih ljubimaca

Predsednica stranke Ivana Vujasin rekla je da će stranka, nakon što radna grupa izradi nacrt izmena i dopuna zakona, pokrenuti javnu raspravu
Stranka "Istina" formirala radnu grupu za bolovanje vlasnika kućnih ljubimacaGetty © Justin Paget

Politička stranka "Istina" saopštila je danas da je formirala Radnu grupu za uvođenje prava na bolovanje za negu kućnih ljubimaca, odnosno grupu koja će se baviti izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja.

Kako se navodi radna grupa okuplja stručnjake iz različitih oblasti, koji će napraviti ekspertizu koja će obuhvatiti sveobuhvatan pristup problemima i kvalitetno rešenje, a nju će voditi potpredsednica stranke Andrijana Čapko.

Predsednica stranke Ivana Vujasin rekla je da će stranka, nakon što radna grupa izradi nacrt izmena i dopuna zakona, pokrenuti javnu raspravu koja će omogućiti svim zainteresovanim građanima da iznesu svoje mišljenje, sugestije i predloge u vezi sa predloženim.

Stranka "Istina" je politička stranka vlaške nacionalne manjine iz Novog Sada, koja je osnovana 2008. godine pod nazivom "Nijedan od ponuđenih odgovora", a zalaže se za očuvanje životne sredine, ekološku politiku, socijalnu pravdu, zaštitu ljudskih prava, legalizaciju kanabisa, poštovanje ženskih prava i zaštitu prava životinja.

image
VV inauguration
banner