Srbija i Balkan

"Raskinuli" zbog Velje Ilića: Dosta je bilo neće na izbore sa Narodnom strankom

DJB je sa Narodnom strankom krajem januara potpisao memorandum o zajedničkom izlasku na beogradske izbore, ali nisu postigli dogovor, jer je Narodna stranka htela da uvede Novu Srbiju Velimira Ilića u koaliciju za Beograd
"Raskinuli" zbog Velje Ilića: Dosta je bilo neće na izbore sa Narodnom strankom© Antonio Ahel/ATAImages

Stranka Dosta je bilo je saopštila da do dogovora o zajedničkom izlasku na izbore sa Narodnom strankom nije došlo, jer je za DJB neprihvatljiva koalicija sa Novom Srbijom Velimira Ilića.

DJB na svom nalogu na društvenoj platformi Iks podsetio da je sa Narodnom strankom krajem januara potpisao memorandum o zajedničkom izlasku na beogradske izbore.

"Dva i po meseca smo zajedno pokušavali da proširimo koaliciju i sa Dverima i Novim DSS-om i napravimo jaku kolonu desnog centra. Dveri su bile zainteresovane, ali nisu mogli da donesu odluku. Poslednji pokušaj je bio u ovu subotu, ali su Dveri ostale neodlučne. Novi DSS nije bio spreman ni na sastanak", navode iz DJB.

Oni su objasnili da je Narodna stranka pre tri nedelje htela da uvede Novu Srbiju Velimira Ilića u koaliciju za Beograd, a da "DJB ne vidi nijedno racionalno objašnjenje za to i za DJB to nije prihvatljivo".

"Voditi kampanju za promenu i uvođenje reda u Beogradu sa Veljom Ilićem nije kredibilno", poručuju iz ove stranke.

Narodna stranka je na kraju odlučila da napusti dogovorenu koaliciju sa DJB i napravi koaliciju su Veljom Ilićem.

image
VV inauguration
banner