Srbija i Balkan

Nestorovićev pokret protiv prozapadnih NVO: Maligni uticaj, koja im je uloga u Skupštini Srbije?

Predsednica Skupštine Srbije zakazala je novi sastanak o izbornim uslovima i na njega opet pozvala predstavnike pojedinih NVO, zbog toga Nestorovićev pokret opet nije učestvovao na pregovorima
Nestorovićev pokret protiv prozapadnih NVO: Maligni uticaj, koja im je uloga u Skupštini Srbije?© R.Z./ATAImages

Pokret "Mi – Snaga naroda" saopštio je da traži resuverenizaciju Narodne skupštine Srbije, a u svetlu pregovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima u kojima su učestvovale i pojedine nevladine organizacije poput Crte, Cesida i Transparentnosti Srbija.

Poslanička grupa ovog pokreta odbila je da učestvuje na ovim razgovorima upravo zbog prisustva ovih NVO koje finansira Zapad, zbog čega je i poslala dopis generalnom sekretaru Narodne Skupštine Srbije.

"Kao što smo daleko najoštrije osudili samo prisustvo Hila i O'Brajana u Skupštini i jedini odbili da učestvujemo u prethodnim konsultacijama koje su na kraju uključile i ambasadore iz nama neprijateljskih zemalja, tako smatramo neprihvatljivim mešanje tzv. NVO - zapravo organizacija koje finansiraju strane, preciznije zapadne vlade - u naš politički život i izborni proces", navodi se u saopštenju.

Poslanička grupa "Mi – Snaga naroda" smatra da izborni proces u Srbiji ne može da se unapredi sve dok u Skupštini postoji maligni uticaj ovih NVO, njihovih finansijera i nalogodavaca pogotovo u momentu kada njihovi finansijeri otvoreno nalažu Srbiji da mora da se odrekne Kosova i Metohije.

"Iste organizacije i vlade ovih dana pokušavaju da srpskom narodu nametnu krivicu genocidnog naroda pokrećući pred Generalnom skupštinom UN postupak za usvajanje rezolucije o Srebrenici", podsećaju iz "Mi".

Kako je naveo predsednik poslaničke grupe Branko Lukić, ako bi predstavnici NVO otkazali prisustvo, grupa bi bila spremna da se priključi sastancima.

image
VV inauguration
banner