Srbija i Balkan

Brnabić sa Ketrin Ešton: Priština nije ispunila obavezu iz Briselskog sporazuma i formirala ZSO

Ešton je posredovala u potpisivanju Briselskog sporazuma 2013. godine
Brnabić sa Ketrin Ešton: Priština nije ispunila obavezu iz Briselskog sporazuma i formirala ZSO© TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić je tokom sastanka sa sa nekadašnjom visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton naglasila da Priština, i nakon više od 10 godina, nije ispunila svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, i formirala Zajednicu srpskih opština.

Ešton, koja je posredovala u potpisivanju Briselskog sporazuma 2013. godine, čestitala je predsednici parlamenta na novoj funkciji i istakla da se nalazi na mestu sa kog je moguće uraditi i promeniti mnoge stvari, saopšteno je iz Narodne Skupštine.

Ona je navela i da joj je zadovoljstvo ponovo posetiti Srbiju nakon nekoliko godina, te da je primetan ekonomski napredak koji naša zemlja ostvaruje.

Imajući u vidu da Ešton dolazi iz Velike Britanije, obe su izrazile nadu da će dve zemlje jačati parlamentarnu saradnju u narednim godinama, navodi se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Velike Britanije u Srbiji Edvard Ferguson.

image
VV inauguration
banner