Srbija i Balkan

Predsednik Vučić sa Ketrin Ešton: Veoma dobar razgovor o budućnosti Srbije

Razgovarali su o budućem mestu Srbije u savremenom svetu, napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Vučić sa Ketrin Ešton: Veoma dobar razgovor o budućnosti Srbije© buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa bivšom visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

"Veoma dobar razgovor sa Ketrin Ešton o budućnosti Srbije i njenom mestu u savremenom svetu. Hvala i do skorog viđenja", napisano je na zvaničnom instagram nalogu predsednika.

Ona se juče našla sa predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Anom Brnabić, kojoj je čestitala na novoj funkciji i istakla da se nalazi na mestu sa kog je moguće uraditi i promeniti mnoge stvari.

Eštonova je takođe imala i sastanak sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem. Oni su se saglasili da je nastavak dijaloga jedini put koji će doneti rezultate, navodi se u saopštenju ministarstva.

Eštonova je posredovala u potpisivanju Briselskog sporazuma 2013. godine, a na jedanaestogodišnjicu od sporazima prokomentarisala je da se nadala da će do sada zemlje Zapadnog Balkana biti u Evropskoj uniji, ali da je to i dalje veliki izazov za sve.

Kao neko ko dolazi iz Velike Britanije, koja više nije deo EU porodice, nije htela da komentariše da li će Borut Pahor zameniti Miroslava Lajčaka.

Za Lajčeka je rekla da je "uradio odličan posao", a za slovenačkog premijera konstatovala da je "važan igrač" u onome što će se dešavati između EU i Zapadnog Balkana.

image
VV inauguration
banner