Srbija i Balkan

Aleksandar Vulin novi direktor BIA

Aleksandar Vulin će na ovoj poziciji zameniti Bratislava Gašića
Aleksandar Vulin novi direktor BIA© Танјуг/ОМК Републике Србије/Антон Антанасијевић/бс

Lider "Pokreta socijalista" Aleksandar Vulin imenovan je danas za direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA), potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

On je u prethodne dve godine obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, a na ovoj poziciji će zameniti Bratislava Gašića, koji je postao novi ministar policije.

Imenovanje Vulina izglasano je na današnjoj kadrovskoj komisiji Vlade Srbije.

Novi direktor BIA je, i pored brojnih pretnji i provokacija, nebrojeno puta izrazio stav da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji jer je prijateljstvo sa tom državom od najveće važnosti za nas. Bez njega, kako kaže Vulin, rizikujemo fizički nestanak Srbije.

"Nećemo da priznamo takozvano Kosovo, nećemo da napustimo Republiku Srpsku, nećemo da uvedemo sankcije Rusiji, nećemo, sve dok nas vodi poslednji slobodni lider u Evropi, predsednik svih Srba Aleksandar Vučić", jasan je stav Vulina.

Što se pitanja ulaska Srbije u Evropsku uniju tiče, ne postavlja se pitanje da li naša zemlja želi u EU, već da li EU želi Srbiju i da odnos prema Uniji nije stvar emocija, već racionalnih odluka, naglasio je ranije Vulin.

"Sudeći po sumanutim ucenama kojima nas izlažu da priznamo Kosovo, ukinemo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Rusiji, oni nas ne žele. Što pre prihvatimo da nas ne žele i da nam tu nije ni mesto, biće nam bolje", rekao je Vulin u intervjuu za "Večernje novosti" na pitanje da li je nakon otvorenog isporučivanja zahteva iz Brisela da uvedemo sankcije Rusiji i priznamo Kosovo, došlo vreme da odustanemo od evrointegracija, kako je svojevremeno predlagao.

image
VV inauguration
banner