Srbija i Balkan

Dodik čestitao Alijevu Dan državnosti Azerbejdžana: Da se prijateljstvo i podrška čvrsto nadograđuju

Prvi čovek Srpske istakao je da RS i Azerbejdžan imaju "posebno tople i prijateljske odnose, pune razumevanja i uzajamnog poštovanja"
Dodik čestitao Alijevu Dan državnosti Azerbejdžana: Da se prijateljstvo i podrška čvrsto nadograđujuGetty © Photo by Serhat Cagdas/Anadolu Agency via Getty Images

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku predsedniku Republike Azerbejdžan Ilhamu Alijevu povodom Dana državnosti Republike Azerbejdžan.

"Čestitam Dan državnosti Republike Azerbejdžan u ime naroda i institucija Republike Srpske i u svoje lično ime. S vama na čelu Republika Azerbejdžan je izrasla u regionalnog lidera i ekonomsku silu i s ponosom mogu reći da Republika Srpska i Republika Azerbejdžan imaju posebno tople i prijateljske odnose, pune razumevanja i uzajamnog poštovanja", napisao je Dodik na Iksu.

Dodao je da je u vreme velikih tektonskih geopolitičkih promena, izazova na ekonomskoj globalnoj sceni, razumevanje i poštovanje unutrašnjih prilika i spoljne politike svake od zemalja izuzetno važno.

"Sa zadovoljstvom ističem ubeđenje da će naša bilateralna saradnja u mnogim segmentima beležiti rast i ići uzlaznom linijom. Uveren sam da će naši odnosi dodatno ojačati u godinama koje su pred nama na obostranu korist naših naroda i zemalja. Dozvolite da izrazim moju iskrenu i postojanu nameru da se prijateljstvo i podrška – za koju smo već postavili temelje – čvrsto nadograđuju, čuvaju i poštuju!", istakao je predsednik Republike Srpske.

Čestitku je završio izrazima dubokog poštovanja i željama za zdravlje i blagostanje Alijeva, kao i za napredak i prosperitet prijateljskog naroda Republike Azerbejdžan.

image