Srbija i Balkan

PES: Milatović da jasno saopšti stav o rezoluciji o Srebrenici

Prozivka Milatovića iz PES-a da se izjasni o rezoluciji o Srebrenici je došla nakon što je predsednik Crne Gore najavio da će ignorisati mišljenje Evropske komisije u vezi Zakona o RTCG i da će ih vratiti na ponovno usvajanje
PES: Milatović da jasno saopšti stav o rezoluciji o Srebrenici© R.R./ATAImages

Pokret Evropa sad (PES) prozvao je danas predsednika države Jakova Milatovića da jasno kaže šta misli o, kako navode, usvojenoj rezoluciji UN o Srebrenici.

Iako je, kako kažu iz PES, Milatović rekao da je jasan državni stav Crne Gore o tom pitanju, takođe je "jasno da predsednik države izbegava da ga eksplicitno saopšti, sa jasnom kalkulacijom da za osetljivu temu svu odgovornost prebaci samo na bivše kolege".

Milatović je sa premijerom i liderom PES-a bio osnivač ovog pokreta i zamenik predsednika, ali je ranije ove godine podneo ostavku na sve stranačke funkcije.

Prozivka Milatovića iz PES-a da se izjasni o rezoluciji o Srebrenici je došla nakon što je predsednik Crne Gore najavio da će ignorisati mišljenje Evropske komisije u vezi Zakona o RTCG i da će ih vratiti na ponovno usvajanje.

U PES-u smatraju da to ukazuje na jasnu nedoslednost šefa države jer, kako tvrde, on je ranije vratio zakone upravo zbog mišljenja EK.

Podsećaju da je krajem prošle godine Milatović vratio usvojeni Zakon o elektronskim komunikacijama pozivajući se na mišljenje i stav Evropske komisije.

"Dok sada to ignoriše. Sada, kada se kao predsednik svih građana stavio u službu pojedinih privatnih medija, zaboravio je na princip od pre pola godine", naveli su iz PES.

image