Srbija i Balkan

Popović za RT: Srbija nikad neće uvesti sankcije Rusiji, na Vučića niko ne može da utiče

Popović je pohvalio organizaciju Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu na kojem je učestvovao

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i neće ih uvoditi jer bi to bilo protiv i političkih i ekonomskih interesa Srbije, izjavio je ministar bez portfelja Nenad Popović.

"Ali ono što je najvažnije, predsednik Vučić i Vlada Srbije slušaju volju naroda, a 95 odsto Srba je protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji i ja sam nebrojeno puta govorio da Srbija nikad neće uvesti sankcije Rusiji", rekao je Popović za RT.

Popović, koji boravi u Sankt Peterburgu na Međunarodnom ekonomskom forumu, kazao je da Srbija štiti svoje interese iako je na evropskom putu, ne da svoje Kosovo i Metohiju i Srbija ima principijelan stav prema Ruskoj Federaciji.

Na pitanje šta misli o tome što je Stejt department izrazio žaljenje što su se on i Aleksandar Vulin našli u novoj vladi Srbije iako su na crnoj listi SAD-a, Popović odgovara da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić je lider na koga niko ne može da utiče i nikada neće da uradi ništa što je protiv volje naroda.

Kako je rekao, volja srpskog naroda bila je da se izabere onakva vlada kakvoj je mandat dao Vučić.

"Samo narod Srbije određuje ko će biti u vladi", podvukao je Popović.

Popović je pohvalio organizaciju Međunarodnog ekonomskog foruma napominjući da je jedan od najvažnijih u svetu, te da je izvanredan potencijal sporazuma dogovorenih na tom skupu.

"Za Srbiju je ovaj forum od izuzetnog značaja. Srbija učestvuje na ovom forumu od samog osnivanja. Odnosi sa Rusijom i Kinom za Srbiju predstavljaju izuzetan značaj", rekao je Popović.

On je dodao da Srbija ide ka evropskom putu, ali ne zaboravlja svoje strateško partnerstvo sa svojim najbližim prijateljima, pre svega sa Rusijom i Kinom.

"Sa Rusijom imamo dugogodišnje izvanredne ekonomske odnose, koji će biti još bolji u budućnosti, pre svega u energetskoj i vojnoj saradnji, ali i u poljoprivredi", kazao je ministar.

image