Srbija i Balkan

Vučić razgovarao sa Orbanom: Čestitao sam mu još jednu pobedu koju je ostvario u Mađarskoj

Nastavljamo prijateljsku saradnju, koja za naše dve zemlje i region garantuje mir, stabilnost i prosperitet, naveo je predsednik Srbije u čestitki
Vučić razgovarao sa Orbanom: Čestitao sam mu još jednu pobedu koju je ostvario u Mađarskoj© Milos Miskov/Anadolu Agency via Getty Images

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je jutros da je u dugom i sadržajnom telefonskom razgovoru čestitao mađarskom premijeru Viktoru Orbanu "još jednu pobedu, koju je ostvario u Mađarskoj" i da prijateljska saradnja za naše dve zemlje i region garantuje mir, stabilnost i prosperitet.

"Dug i sadržajan telefonski razgovor sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Čestitao sam mu još jednu pobedu, koju je ostvario u Mađarskoj. Nastavljamo prijateljsku saradnju, koja za naše dve zemlje i region garantuje mir, stabilnost i prosperitet", naveo je predsednik Srbije na Instagramu.

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da su Mađari na izborima za Evropski parlament (EP) pokazali da će kazniti one koji "u Briselu rade protiv svoje domovine" i da su "poslali jasnu poruku da žele mir".

Orban je, na skupu svoje stranke Fides i njenih koalicionih partnera Demohrišćanske narodne stranke (KDNP), kazao da su pobedili i na jednim i na drugim izborima, prenosi MTI.

"Da sumiramo rezultate izbora za EP, možemo da pošaljemo telegram Briselu u kojem piše stop migracijama, stop rodu, stop ratu, stop Sorošu, stop Briselu", rekao je Orban.

image