Srbija i Balkan

Panika među roditeljima zbog lista želja za srednje škole: Šta se to sinoć dogodilo?

Roditelji osmaka su u grupama slali slike na kojima se vidi da je u listi želja nekoj deci zelenom bojom obeležena škola u koju su "upali", dok je nekima i dalje pisalo da su "neraspoređeni"
Panika među roditeljima zbog lista želja za srednje škole: Šta se to sinoć dogodilo?© M. M./ATAImages

Mnogi roditelji osmaka sinoć su u panici proveravali portal "Moja srednja škola", budući da se proširila informacija da su pojedini đaci već raspoređeni u srednje škole. 

Roditelji su u grupama slali slike na kojima se vidi da je u listi želja nekoj deci zelenom bojom obeležena škola u koju su "upali", dok je nekima i dalje pisalo da su "neraspoređeni".

Portal je, međutim, nedugo zatim "pao" i niko nije mogao da mu pristupi, a podaci o statusu liste želja vraćeni su na početni status.

U Ministarstvu prosvete su za "Danas" rekli da će raspoređivanje učenika biti objavljeno u naznačenom terminu, što je utorak, 2. jul, do 8 sati ujutru.

"Trenutno se testira sistem i čim bude završeno, javnost će biti upoznata sa rezultatima. Deo rezultata koji su bili vidljivi je samo bila proba dela sistema", saopštili su iz Ministarstva.

Mali maturanti će, dakle, sa sigurnošću znati u kojim srednjim školama će od jeseni nastaviti školovanje tek nakon što podaci budu zvanično objavljeni.

image