Srbija i Balkan

Bošnjački odbornici ponovo bojkotovali komemorativnu sednicu SO Srebrenica

Odbornici srebreničke skupštine pre 17 godina zaključili su da su u ovoj lokalnoj zajednici stradali pripadnici srpskog i bošnjačkog, kao i ostalih naroda
Bošnjački odbornici ponovo bojkotovali komemorativnu sednicu SO Srebrenica© Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

U Srebrenici je danas održana komemorativna sednica Skupštine opštine na kojoj je odata počast svim stradalima u poslednjem ratu, a sednicu su i ove godine bojkotovali bošnjački odbornici.

Komemorativna sednica se održava u skladu sa 17-godišnjom praksom, na kojoj se odaje pošta podjednako svim žrtvama proteklog rata - Srbima, stradalim u Podrinju i Bošnjacima u Srebrenici.

Odbornici srebreničke skupštine pre 17 godina zaključili su da su u ovoj lokalnoj zajednici stradali pripadnici srpskog i bošnjačkog, ali i ostalih naroda, prenosi RTRS.

Od tada se svake godine, 10. jula, održava komemorativna sednica lokalnog parlamenta.

Predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je u Jutarnjem programu RTRS da ne očekuje da će se na komemorativnoj sednici u Srebrenici pojaviti bošnjački odbornici.

"Ne pojavljuju se ni njihova udruženja. Mislim da će tako biti i danas", rekao je Kojić i dodao da Bošnjaci rade onako kako im političko Sarajevo kaže.

"Takvo ponašanje neće doneti dobro ni Bošnjacima, ni Srbima", rekao je Kojić i istakao da mediji u Federaciji BiH govore samo o bošnjačkim žrtvama, a srpske ni ne spominju.

Istakao je da je politika Sarajeva i zapadnih ambasada da ućutkaju Srbe.

"Da ne pričamo o našem stradanju, ali nas niko neće ućutkati, na to nema prava", rekao je Kojić.

image