Svet

MUP: Otkriven osumnjičeni za crtanje kukastog krsta na zgradi u kojoj živi Milorad Vukašinović

Sumnja se da je 76-godišnji Novosađanin, prošle noći, sprejom ispisao nacističke simbole uz natpis REM, na zgradi u kojoj stanuje Vukašinović
MUP: Otkriven osumnjičeni za crtanje kukastog krsta na zgradi u kojoj živi Milorad Vukašinović© Танјуг

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu identifikovali su osobu koja je nacrtala simbol kukastog krsta uz natpis "REM" na zgradi u kojoj živi zamenik predsednika Regulatornog tela za elektronske medije Milorad Vukašinović, saopštio je MUP.

Sumnja se da je 76-godišnji Novosađanin, prošle noći, na zgradi ispisao nacističke simbole uz natpis REM.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, protiv njega će biti podneta krivična prijava nadležnom Tužilaštvu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da čini sve da zaštiti svakog pojedinca, njegovu ličnu i imovinsku sigurnost i neće dozvoliti da sigurnost bilo koga zbog posla koji obavlja bude ugrožena.

"Nastojaćemo i u narednom periodu da u skladu sa zakonom i nadležnostima, omogućimo nezavisnim institucijama da neometano obavljaju svoj posao", saopštio je MUP.

Ovo je već drugi put u poslednja četiri meseca da su ovakve poruke osvanule na zgradi u kojoj stanuje Vukašinović, 6. avgusta je takođe, crvenom bojom, nacrtan kukasti krst uz naziv REM-a. Vukašinović je tada dobio odgovor da nema osnova za pokretanje krivične prijave po službenoj dužnosti, već da nepoznate počinioce može da goni privatnom tužbom, ali samo za delo Zastrašivanje i ugrožavanje bezbednosti.

Članica Saveta REM-a Judita Popović nijednom rečju nije osudila napad na kolegu Vukašinovića, već je u izjavi za N1 rekla da se ne oseća ugroženo.

Prema njenim rečima, sednica koju je organizovalo ovo telo bila je "potpuno nepotrebna i ishitrena".

REM je sinoć doneo odluku o obustavi rada ove nezavisne institucije zbog "kontinuiranih pritisaka i napada na članove saveta od strane određenih medija, ali i dela opozicije".

"Verujem da će ovo dati dodatni materijal svima koji pozivaju na linč nas iz REM-a, ali ovo je poslednji radikalni korak koji smo primenili da bismo došli do nesmetanog rada bez pretnji i bez pritisaka", kaže Zekićeva.

image