Svet

Ilon Mask ponovo provocira: Moje imeničke zamenice su "Optužite/Faučija"

Vlasnik Tvitera Ilon Mask pozvao da se dr. Entoni Fauči izjasni o krivičnoj tužbi u tvitu u kom je takođe ismevao ljude koji postavljaju rodno neutralne zamenice
Ilon Mask ponovo provocira: Moje imeničke zamenice su "Optužite/Faučija"Getty © Pool / Pool

"Moje imeničke zamenice su Optužite/Faučija", objavio je novi vlasnik Tvitera Ilon Mask pozivajući direktora američkog Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Entonija Faučija, da se izjasni o tužbi za prikrivanje informacija koju su protiv njega izneli republikanski senatori.

Prethodno je Mask postavio i fotošopiranu fotografiju glavnog medicinskog savetnika Bele kuće u penziji koji predsedniku Bajdenu šapuće na uvo: "Još jedno zaključavanje, moj kralju".

Nakon pet decenija u javnom zdravstvu, vodeći američki imunolog Entoni Fauči, priprema se za odlazak sa funkcija direktora američkog Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti i glavnog medicinskog savetnika predsednika države, dok se ujedno suočava sa daljim istragama republikanskog rukovodstva zbog navodnog prikrivanja informacija tokom pandemije virusa kovid 19.

Izvodi iz privatnih mejlova koji su procurili u javnost otkrivaju da je Fauči upozoren na dve stvari: mogućnost da je virus kovid 19 "pobegao" iz laboratorije Instituta za virusologiju u Vuhanu i mogućnost da je virus namerno genetski izmanipulisan, a da o tome nije obavestio javnost.

Ovo nije prvi put da Mask provocira svojim konzervativnim stavovima povodom tzv. rodnih identiteta. Naime, i sam Mask je otac deteta koje se izjašnjava kao transrodno i nedavno je promenilo pol iz muškog u ženski.

Nekadašnji Havijer Aleksander Mask koji se sada zove Vivijen Džena Vilson, odrekla se oca i prekinula sve veze sa njim.

Krivci za ovu situaciju su, smatra američki milijarder, liberalni univerziteti koje je  nazvao "neomarksističkim obrazovnim institucijama".

Do Maskovih komentara dolazi nakon što je u subotu objavljen četvrti deo "Tviter fajlova" koji ukazujupokazuju kako je Tviter, pre nego što ga je Mask kupio, prekršio sopstvenu politiku sprečavajući širenja novinarske priče o laptopu Hantera Bajdena uoči izbora 2020.

Dokumenti takođe otkrivaju kako su 7. januara 2021. godine, dan nakon nereda na Kapitolu, rukovodioci "Tvitera", uz pritisak bivše prve dame Mišel Obame, fabrikovali opravdanja za zabranu Tviter naloga bivšeg predsednika Donalda Trampa kao i da su rukovodioci Tvitera kreirali crne liste kako bi blokirali nepoželjne korisnike.

image