Svet

"Tviter" skuplja pare za kiriju, prodaju frižidere i kompjutere

Kompanija prodaje čak i neonski električni znak sa korporativnim logotipom
"Tviter" skuplja pare za kiriju, prodaju frižidere i kompjuterewww.globallookpress.com © Cfoto/Keystone Press Agency

Kompanija Tviter u vlasništvu Ilona Maska primorana je da na aukciji prodaje aparate za espreso, kompjutere, pa čak i prevelike neonske displeje sa svojim logotipom, pošto navodno ima poteškoća u plaćanju računa za rentiranje poslovnog prostora.

Zainteresovani kupci artikle mogu da pogledajuna veb sajtu Heritidž Global Partnersa, koji sprovodi aukciju, piše Si-En-Bi-Si.

Njihova ponuda uključuje šporet za roštilj, više frižidera i peć za picu. Takođe, prodaje se i kancelarijska oprema, nekoliko televizora, stolova i konferencijskih sadržaja.

Kompanija čak prodaje neonski električni znak sa korporativnim logotipom, za koji vlada velika zaintersovanost sudeći prema ceni koju je dostigla - neverovatnih 17.500 dolara.

Oprema je deo kompanijske kancelarije u San Francisku.

Aukcijska prodaja, piše Si-En-Bi-Si, znak je da novi vlasnik Ilon Mask želi da smanji troškove usred brojnih finansijskih poteškoća, pošto je nekoliko kompanija zaustavilo svoje reklamne kampanje na Tviteru.

Više grupa za ljudska prava pozvalo je kompanije da prestanu da se oglašavaju na Tviteru zbog navoda da kompanija ne uspeva da spreči širenje govora mržnje i drugog uvredljivog sadržaja na svojoj platformi.

Sam Mask je aludirao na tešku finansijsku situaciju kompanije, iako je krajem decembra navodno rekao da više nije u "brzoj traci" do bankrota.

U decembru je "Njujork tajms" izvestio da je "Tviter" prestao da plaća zakup poslovnog prostora kompanije.

image