Svet

Skandal u britanskoj školi: Uče decu da postoje 73 pola, izbacuju one koji se protive

Dreg kraljica izbacila učenika sa predavanja zato što joj se usprotivio
Skandal u britanskoj školi: Uče decu da postoje 73 pola, izbacuju one koji se protivewww.globallookpress.com © Hufton + Crow/VIEW

Škola u gradiću Pil na britanskom ostrvu Men obustavila je predavanja o seksualnom obrazovanju, nakon što je dreg kraljica učenicima navodno rekla da postoje 73 pola, a dete koje joj je odgovorilo da postoje samo dva - izbacila iz učionice.

Uz to, tokom predavanja se razgovaralo i o operacijama promene pola, kao i o samom seksualnom činu, zbog čega su roditelji učenika izrazili zabrinutost, a škola "Kraljica Elizabeta Druga" je pokrenula nezavisnu istragu. 

Roditelji su se žalili posebno zbog "grafičkog, neprimerenog i nepristojnog predstavljanja" seksualnih radnji i rodnih identiteta, piše britanski "Telegraf" i dodaje da su predavanjima prisustvovala i deca koja imaju samo 11 godina. 

Učenici su slušali i o oralnom i analnom seksu, a jedna grupa je upoznata i sa načinom upotrebe kožnih transplantanata na veštačkom penisu. Kako se navodi, jedan nastavnik je decu učio kako da masturbiraju. 

Roditelji su pokrenuli peticiju upućenu direktoru škole i pozvali na "hitnu istragu".

"Smatramo prisustvo dreg kraljice i dovođenje učenika u zabunu u vezi sa informacijama o kojima se raspravljalo tokom časova - potpuno neprihvatljivim", navodi se u peticiji i postavlja pitanje zašto je gostujućem govorniku koji nije obučen za to, dozvoljeno da raspravlja o rodnim pitanjima, neprikladnim za ovaj uzrast.

Iz Ministarstva prosvete su poručili da škole moraju da se postaraju da sav sadržaj koji se pojavljuje mora da bude potkrepljen činjenicama i prikladan dečijem uzrastu. Istovremeno, dodaje se, treba angažovati i roditelje kako bi bili svesni šta njihova deca uče.

"Pisaćemo svim školama i naglasićemo da je pravo roditelja da vide nastavne materijale koji se predaju njihovoj deci u školama", piše u saopštenju ministarstva.

image