Svet

Trampov advokat: Glavni cilj je odbacivanje optužnice

Kritike tužioca i sudije odnose se na njihovu pristrasnost i nisu napad na njihove porodice, tvrdi advokat
Trampov advokat: Glavni cilj je odbacivanje optužnice© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Advokat bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa Džim Trasti rekao je danas da je fokusiran na odbacivanje nedavne optužnice protiv Trampa, a ne na agresivnu retoriku njegovog klijenta o sudiji i tužiocu sa Menhetna.

"Smatram da predlozi za odbacivanje moraju biti prioritet jer 'amputiraju' ovu pravnu grešku u startu", rekao je Trasti za Ej-Bi-Si.

Upitan da kaže šta misli o Trampovom napadu na sudiju Huana Merčana, njegovu porodicu i okružnog tužioca Alvina Braga, zbog čega je Tramp na sudu upozoren da pripazi na svoje reči, Trasti je rekao da on lično ne želi da se priključi kritikama.

On je dodao da Trampovi komentari predstavljaju kritiku sudije i tužioca zbog njihove pristrasnosti, a ne napad na njihove porodice.

"Neću previše da brinem, niti mogu da pokušam da kontrolišem političku situaciju u ovom trenutku", dodao je Trasti.

Trampu se sudi u Njujorku zbog optužbi da je preko posrednika davao novac zvezdi filmova za odrasle Stormi Denijels da ne izlazi u javnost pred izbore 2016. godine i govori o njihovom navodnom odnosu.

Tramp se na saslušanju izjasnio da nije kriv, dok je tužilaštvo optužio za politički progon.

"Predsednik je očigledno veoma otporan čovek. On je uznemiren zbog cele ove situacije zato što je targetiran, i to je cela suština. Ovo je loš trenutak za celu državu", rekao je Trampov advokat, uporedivši optužnicu sa "užeglim sendvičem".

image
VV inauguration
banner