Svet

Erdogan poručio: Ne verujemo šaputanjima sa Zapada

Svim srcem verujemo da će 14. maja pobediti "anadolska mudrost", kao i razboritost i mudrost 85 miliona ljudi, rekao je turski predsednik
Erdogan poručio: Ne verujemo šaputanjima sa ZapadaGetty © Photo by Laszlo Balogh/Getty Images

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je, pred izbore koji će se održati 14. maja, da se uvek oslanjao na narodnu "anadolsku mudrost", a ne na ono što su im zapadne sile šaputale.

"Nismo se, kao neki, oslanjali na ono što su nam zapadne sile šaputale na uši, već na 'anadolsku mudrost'. Danas se oslanjamo na razboritost i mudrost 85 miliona ljudi. Svim srcem verujemo da će 14. maja pobediti 'anadolska mudrost'", napisao je Erdogan na Tviteru.

Podsetimo, predsednički i parlamentarni izbori u Turskoj zakazani su za 14. maj. Savez šest opozicionih stranaka imenovao je bivšeg državnog službenika Kemala Kiličdaroglua kao svog kandidata za borbu protiv predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana na izborima 14. maja, koji se smatraju možda najvažnijim u modernoj istoriji zemlje.

Na izborima učestvuju i lider stranke Memleket Muharem Ince i kandidat Alijanse Ata Sinan Ogan. Ukoliko nijedan kandidat ne osvoji 50 odsto glasova, drugi krug predsedničkih izbora trebalo bi da se održi 28. maja.

image